Siirry sisältöön
Sulje media

Saavutettavuusseloste

Tämä seloste on laadittu 21.9.2020

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten www.polkuammattiin.fi-verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Miten olemme testanneet saavutettavuutta?

Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat Turun kaupungin saavutettavuusohjeistuksiin sekä sivuston teknisen toteuttajan asiantuntija-arvioon. Arvioinnissa on hyödynnetty myös ohjelmallisia saavutettavuudentarkistustyökaluja.

Miten saavutettava www.polkuammattiin.fi-verkkopalvelu on?

www.polkuammattiin.fi-verkkopalvelu täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1).

Lisätietoa sisällön saavutettavuudesta

Verkkopalvelun sisältö koostuu eri oppilaitosten edustajien syöttämistä tiedoista. Tästä taustasta johtuen yksittäisissä sisällöissä saattaa esiintyä saavutettavuuspuutteita, jotka pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti niiden havaitsemisen jälkeen.

Lisätietoa sivuston rakenteen saavutettavuudesta

Sivuston poikkeuksellisesta rakenteesta johtuen sillä esiintyy seuraavia saavutettavuuteen mahdollisesti vaikuttavia seikkoja:

  • Sivustolla käytetään poikkeuksellisesti useita h1-tason otsikoita, sillä sisältöjen rakenne on poikkeuksellisen monitasoinen.
  • Johtuen sivuston rakenteen edellyttämistä siirtymistä ja avautuvista sisällöistä, sivustolla on käytetty tavanomaista enemmän JavaScript-komentoja navigoinnissa.

Saavutettavuusvaatimukset eivät koske tiettyjä sisältöjä

Verkkopalvelusta ulos ohjaavien linkkien takaa löytyvä digitaalinen palvelu tai verkkosivusto on kyseisen palvelun tarjoajan vastuulla ja sen saavutettavuus on kuvattu omassa saavutettavuusselosteessaan.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan www.polkuammattiin.fi-verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme yleensä viikon sisällä. Lain mukainen vastausaika on enintään 14 vuorokautta.

Www.polkuammattiin.fi-sivuston osalta saavutettavuusvaateet tulevat voimaan 23.9.2020.

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen palvelusta vastaavalta saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)